Van denken naar doen

Het is toch wel een heel bijzondere tijd waarin wij leven. Het zet mij veelvuldig aan het denken. En niet alleen denken, maar ook hoe voelt het. En probeer dat maar eens te omschrijven. Dat omschrijven kan nog wel eens helpend zijn om de zaken wat op een rijtje te krijgen. Of niet. Maar dan heb ik er in ieder geval wat mee gedaan. En ergens wat mee doen, levert mij vaak meer op, dan ergens eindeloos over na blijven denken en daar dan weer eindeloos op te gaan variëren. In het klein ervaar ik dat wat in mij leeft, ook om mij heen plaats vindt. Dat klinkt wellicht vaag… maar dat is het niet.

Kloppen je overtuigingen en aangenomen waarheden nog wel?

Ik ben mij in de loop van mijn leven bewust gaan worden van het feit dat mijn overtuigingen, aannames, meningen enzovoorts hebben geleid tot het leven wat ik leefde. Ik heb mogen ervaren dat een overtuiging niet geheel passend meer hoeft te zijn in het huidige leven wat ik leef. Dat is het onderzoeken waard! Want overtuigingen die niet meer samenvallen in dat wat jij wilt leven (bewust of onbewust), leiden je af van het inzicht/het zien van datgene wat jij in essentie mag gaan leven. Zo ook aangenomen waarheden. In de loop van je leven zijn er waarheden die je hebt aangenomen om wat voor reden dan ook. Echter deze waarheden hoeven geen werkelijke waarheid voor jou te zijn. Wanneer je bewust gaat kijken of een idee voor jou waar is, kom je er achter dat sommige waarheden niet meer zo waar voor je zijn. Dat is belangrijk te weten. Namelijk als je deze waarheden nog steeds aan neemt als zijnde van jouzelf, echter ze passen niet bij wie je werkelijk bent, dan gaat het tegen je werken. Dan stroomt het niet. Dan raakt het wellicht in de knoop. Als het wel voor je werkt. Kan je er verder mee, voel je dat het stroomt in positieve zin voor jouzelf.

Laat jezelf bewust weer stromen

Kortom daar waar het niet werkt, daar waar je de last ervaart, daar waar jouw energie verloren gaat, kan het helpend zijn om je overtuigingen, jouw waarheden, te onderzoeken. Je zult verrast staan over datgene wat je onbewust nog bij je draagt, terwijl het je geheel niet meer past. Dat is de tijd waarin je dat deel mag loslaten en mag transformeren. Waarbij je ruimte creëert om een volgende stap in je ontwikkeling te zetten en jij nieuwe ervaringen op kan doen. Deze ontwikkeling van je eigen bewustzijn biedt zoveel moois en ongekende mogelijkheden. Het vraagt lef om oude patronen los te laten. Om naar jezelf te kijken en nieuwsgierig te zijn naar wat maakt dat je denkt wat je denkt en doet wat je doet.  Zorg ervoor dat je geen oordeel velt op datgene wat in jouw zicht komt. Geef jezelf de ruimte om te mogen ervaren wat je ervaart. Ga om met datgene wat zich aandient. Niets is voor niets. En alles heeft betekenis.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.